joi, august 18, 2022
AcasăAgenda ZileiSistemul actual de asigurări de sănătate trebuie restructurat

Sistemul actual de asigurări de sănătate trebuie restructurat

Sistemul actual de asigurări de sănătate trebuie restructurat, este de părere preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, Cătălina Poiană.

„Trebuie să acceptăm cu toţi că sistemul actual de asigurări de sănătate în România trebuie restructurat. Trebuie să facem o diferenţă clară între sistemul de asigurări de sănătate şi sistemul de asigurări sociale. Trebuie să acceptăm că este nevoie de finanţare reală acum”, a spus Poiană.

Este nevoie de reformă în sănătate şi de o evaluare a fiecărui spital, mai ales în Bucureşti, unde unităţile sanitare au fost implicate în lupta cu noul coronavirus.

„Fiecare dintre aceste spitale trebuie rapid evaluat şi făcute acele modificări la nivelul infrastructurii care pot să asigure în primul rând un act medical de calitate, siguranţa pacientului, dar în egală măsură şi a personalului medical”, a mai spus medicul.

Potrivit ei, în paralel cu această evaluare imediată a spitalelor, trebuiesc făcute mult mai multe lucruri esențiale.

„În paralel cu această evaluare a spitalelor, şi când spun acest lucru nu mă refer doar la instalaţia electrică din pereţii clădirilor vechi, aşa cum este şi institutul în care lucrez eu, nu mă refer doar la emanările de gaze şi utilizarea gazelor medicale, mă refer chiar şi la riscul seismic la care sunt supuse aceste instituţii, dintre care unele dintre ele sunt foarte vechi. În paralel cu această evaluare imediată şi cu măsuri care presupun siguranţa actului medical în spitalele din Bucureşti, cred că trebuie să avem curajul să facem o reformă în sănătate, o reformă adevărată în sănătate”, a arătat medicul.

Restructurări în sistemul actual de asigurări de sănătate

De asemenea, preşedintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), Sorin Gabriel Ungureanu, a afirmat că în lipsa unei infrastructuri adecvate nu se poate asigura nici siguranţa pacienţilor, nici a personalului medical.

„Din punct de vedere al calităţii, un act medical, în absenţa unei infrastructuri adecvate, nu se poate desfăşura iar lipsa unei infrastructuri adecvate nu poate asigura nici siguranţa pacienţilor, nici a personalului medical. Pentru a preveni reapariţia unor asemenea tragedii, pe lângă aflarea cât mai rapidă a cauzelor, pentru a putea lua măsuri concrete în vederea preîntâmpinării repetării lor, cred că ar trebui să conştientizăm profesioniştii de necesitatea autoevaluării propriei activităţi, a eficacităţii şi eficienţei serviciilor pe care le oferă raportându-se la anumite reglementări, la anumite standarde”, a declarat preşedintele ANMCS.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate