joi, iunie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiUSR: Teodorovici a falsificat datele privind deficitul bugetar

USR: Teodorovici a falsificat datele privind deficitul bugetar

Teodorovici a falsificat datele privind deficitul bugetar și din acest motvi trebuie să își dea demisia este de părere deputatul Claudiu Năsui. 

„Cerem demisia domnului Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, pentru că a falsificat datele privind deficitul bugetar şi a făcut lucrul acesta sabotând economia naţională. Până acum lucrurile acestea s-au văzut prin anumite cifre care au fost făcute publice asupra plăţii pensiilor şi asupra bunurilor şi serviciilor, de exemplu, care creşteau foarte puternic în ianuarie, dar acum avem şi cifrele privind rambursările de TVA, deci banii economiei private pe care statul român trebuia să îi dea înapoi”, a declarat deputatul Claudiu Năsui. 

Potrivit lui, se vede că, în ultimele luni rambursările de TVA au scăzut foarte puternic. Media rambursărilor de TVA este pe la 1,4 miliarde lunar, media în ultimele luni a scăzut subit la 0,9 miliarde, doar ca să crească apoi foarte puternic.

„Chiar în luna noiembrie 2018 deficitul bugetar al României a explodat şi atunci o decizie a fost luată la nivelul Ministerului de Finanţe, să se stopeze rambursările de TVA şi practic să introducă şi mai multă durere şi greutăţi în economia reală, pentru că companiile care se aşteptau să îşi primească înapoi banii pe TVA nu i-au mai primit decât abia în luna februarie. Lucrul acesta s-a întâmplat ca să reuşim să ne încadrăm în ţinta de 3% de TVA pe care de facto noi nu o mai respectăm. Dacă o respectam, nu trebuia să se recurgă la aceste măsluiri contabile pentru a ne integra în acel deficit”, a mai spus deputatul USR.

Practic, în noiembrie, decembrie şi ianuarie statul român a pus piciorul pe frână, nu a mai rambursat TVA şi ce vedem apoi în lunile februarie şi martie este că au dat drumul din nou pentru că pur şi simplu nervozitatea din economie creştea, foarte multe companii nu îşi luau banii înapoi pe care i-au cerut şi care erau banii lor. Efectele unei astfel de măsuri pot duce la un risc de ţară sporit. 

„Faptul că legislaţia care este în vigoare nu se respectă este o greşeală administrativă. Este ceva premeditat. Practic creşte enorm riscul de ţară, nu mai poţi să ai predictibilitate în planul de afaceri pe care ţi-l construieşti”, a mai declarat deputatul. 

Firme pleacă din România sau acceptă să rămână pentru profituri mult mai groase care să justifice prezenţa în România, în ciuda riscului de ţară

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate