marți, decembrie 6, 2022
AcasăAdministrație publicăVouchere de vacanță de 2.080 de lei pentru primăvară și toamnă

Vouchere de vacanță de 2.080 de lei pentru primăvară și toamnă

Românii care vor dori să meargă cu voucherele de vacanţă în lunile octombrie, noiembrie, martie şi aprilie ar putea primi de anul viitor 2.080 de lei, a anunţat ministrul Turismului, Bogdan Trif

„Vreau să dezvoltăm acest sistem al voucherelor de vacanţă, iar săptămână viitoare la întâlnirea cu industria o să venim cu o propunere: pentru că lunile în care numărul de turişti este mai mic raportat la celelalte luni ale anului, şi aici putem să vorbim de octombrie, noiembrie, martie şi aprilie, suma pentru fiecare din aceste patru luni o să fie 2.080 de lei. Este un sprijin acordat direct românilor, dar mai ales industriei turistice, pentru că ar asigura suplimentarea în perioadele mai sensibile ale anului. Industria balneo ar fi din nou avantajată, pentru că, să nu uităm, că avem o treime din izvoarele balneo pe teritoriul României”, a declarat Bogdan Trif, la Antena 3.

Pe acest nou sistem românii vor putea să opteze. Cei care vor să meargă pe toată perioada anului cu voucherele de vacanţă vor avea la dispoziţie 1.450 de lei, iar cei care vor dori să meargă în lunile de toamnă sau primăvară, când este mai complicat inclusiv pentru cei din industrie, atunci suma pentru aceste patru luni o să fie de 2.080 lei.

„Aceasta este propunerea noastră, dar ea poate fi îmbunătăţită săptămâna viitoare în întâlnirea cu industria. Nu o să terminam aceste vouchere de vacanţă. Ele vor fi prelungite şi după 2020″, a subliniat Trif. Suma care va fi acordată pentru voucherele din cele patru luni din extrasezon – 2.080 de lei – reprezintă valoarea salariului minim pe economie pentru persoanele cu studii medii.

Potrivit lui Trif, se doreşte ca de anul viitor voucherele de vacanţă să se dea sub formă de bani, pe card, pentru a nu risipi hârtia inutil, dar şi pentru a lua o presiune de pe agenţiile de turism, care sunt efectiv îngropate la propriu de saci cu vouchere de vacanţă strânse pentru decontare.

„Ne dorim ca de anul viitor voucherele să se dea doar pe card, pentru că vrem să fim şi ecologişti şi să nu risipim în mod inutil hârtia şi tot pentru operativitate – pentru a lua o presiune de pe agenţiile de turism. Am fost la două agenţii care erau efectiv îngropate, la propriu, de saci cu vouchere de vacanţă strânse pentru decontare. O să vrem să dăm doar pe card. Acum există opţiunea ca angajatorul să le plătească pe card, dar din păcate am constatat că undeva la 70% le-au dat tot pe suport de hârtie. Vrem să instituim şi obligaţia aceasta”, a mai spus Trif.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate