sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAgenda ZileiDan Barna vânează voturile maghiarilor cu declarații „la sentiment”

Dan Barna vânează voturile maghiarilor cu declarații „la sentiment”

Dan Barna vânează voturile maghiarilor cu declarații „la sentiment” pentru alegerile prezidențiale afirmând, la Târgu Mureș, că România ar trebui să depăşească acest clivaj etnic în care fiecare votează cu etnia lui. 

„Acesta este exemplul pe care USR îl dă, avem şi români, şi maghiari într-o perfectă şi normală colaborare. Cred că România ar trebui să depăşească acest clivaj etnic în care fiecare votează cu etnia lui. Pentru că, în realitate, România este un stat european, un stat deschis, este un stat în care cetăţenia e mai mult decât apartenenţa la o minoritate sau alta, este un element de a fi european într-o ţară europeană. Şi atunci eu am o aşteptare, USR dă acest exemplu, am avut la conducerea partidului şi avem în continuare vicepreşedinte de naţionalitate maghiară, lucrurile acestea nu există. Această temă trebuie depăşită, tinerele generaţii şi noile generaţii dau acest exemplu şi încurajez în continuare, fiind aici, în Târgu Mureş, şi pe maghiari, şi pe români să vină în USR, să vină în PLUS, pentru că de fapt trebuie să salvăm şi să reparăm România”, a spus liderul USR.

Voturile maghiarilor, importante pentru alegeri 

Potrivit lui, într-o Românie civilizată, într-o Românie modernă, educată, chestiunea etnică trebuie depăşită şi consideră că nu ar mai trebui să fie de actualitate.

„Suntem consacraţi că facem toate lucrurile real, strângem inclusiv semnăturilor în stradă, semnătură cu semnătură, de la fiecare cetăţean. Am fost în Moldova, Bucovina, Dobrogea, în în Transilvania. Peste tot sunt români care îşi doresc schimbare. Semnăturile merg bine, am depăşit 150.000, o să depăşim pragul legal de 200.000 de semnături, dar foarte interesantă e interacţiunea cu cetăţenii şi de aceea merg alături de caravană în fiecare judeţ, tocmai pentru a simţi pulsul acolo, în stradă. Şi asta ne diferenţiază”, a mai spus Barna.

Acesta a afirmat că,este pentru prima dată în 30 de ani când există o mişcare politică USR şi alianţa USR PLUS. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate