miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAgenda ZileiBarna nu vrea guvernare la mișto cu Pro România și ALDE

Barna nu vrea guvernare la mișto cu Pro România și ALDE

Dan Barna nu vrea guvernare la mișto cu Pro România și ALDE, liderul USR afirmând că nu consideră serioasă o astfel de „alianță” pentru conducerea țării. 

„România are nevoie de un guvern care să asigure tranziţia către anticipate. E nevoie de un Guvern care să asigure conducerea României în locul Guvernului PSD, pentru că acesta nu mai funcţionează. Vom susţine parlamentar acel guvern, avem chiar câteva obiective pentru această susţinere parlamentară: primari în două tururi, fără penali în funcţii publice, tocmai ca să începem această curăţire a clasei politice, care e fundamental obligatorie pentru a putea merge mai departe. Nu sunt dispus să intru la guvernare la mişto, alături de Tăriceanu, de Ponta şi de toţi ceilalţi, ca să nu putem face nimic de fapt, pentru că o guvernare la mişto care s-ar genera prin tot nonPSD-ul din Parlament nu poate să facă reformele. Nu puteam să avem o guvernare serioasă alături de ALDE, alături de Tăriceanu, de Ponta, de celelalte partide care au fost alături de PSD”, a afirmat liderul USR.

Guvernare la mișto

Potrivit lui, USR-PLUS îşi va asuma guvernarea doar în momentul în care va avea suportul parlamentar de a face în România reformele de care ţara are nevoie. 

„Ne asumăm guvernarea, fără niciun dubiu, în momentul în care avem suportul parlamentar să facem reformele de care România are nevoie. România are nevoie să se întâmple lucruri, nu doar să pretindem, cum se întâmplă de 30 de ani, că ne rupem cămaşa de pe noi de dragul unui sacrificiu care nu se întâmplă. România are nevoie de o schimbare pe bune de oameni, nu doar de etichete”, a mai afirmat Barna. 

Reformele de care are nevoie România în momentul de faţă nu pot fi făcute cu oamenii care au fost alături de PSD şi de Liviu Dragnea, de aceea sunt atât de necesare alegerile anticipate, este de părere Barna.

„De un an şi jumătate spunem că guvernarea PSD trebuie să plece, doamna Dăncilă nu mai are legitimitate. România are nevoie de nişte reforme structurale reale, ori aceste reforme nu pot fi făcute exact cu oamenii care au fost alături PSD-ului şi lui Liviu Dragnea până acum câteva zile”, a mai afirmat Barna.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate