vineri, iulie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiBilanțul dezastrului numit PSD în ultimii 7,5 ani

Bilanțul dezastrului numit PSD în ultimii 7,5 ani

România ar greşi grav dacă acum, în momentul schimbării guvernului, ar trece cu vederea prejudiciile pe care le-a adus ţării noastre prestaţia dezastruoasă a cabinetelor instalate de PSD în perioada 2012-2019, este de părere deputatul PNL, Dănuţ Bica. 

„Am face o mare greşeală dacă acum, în momentul schimbării echipei de la Palatul Victoria, am da uitării ultimii şapte ani şi jumătate de umilinţe şi înapoiere la care ne-au supus guvernele instalate de PSD. Chiar dacă Guvernul Dăncilă a fost demis joi ca urmare a adoptării moţiunii de cenzură, nu trebuie să însemne că actele şi faptele săvârşite de numeroasele cabinete PSD, de sutele de miniştri şi secretari de stat incompetenţi, de miile de activişti habarnişti angajaţi în funcţii călduţe pe bani mulţi, ar trebui uitate. Dimpotrivă, modul în care aceştia au înşelat încrederea românilor ne obligă să facem o evaluare la sânge a tuturor pierderilor pe care le-a suferit ţara noastră în această perioadă”,  este de părere liberalul.
Șapte ani şi jumătate cu PSD la guvernare au însemnat şapte ani şi jumătate de şanse ratate pentru România, au însemnat tot atâţia ani de mers înapoi, nu înainte
„Tot ceea ce s-a câştigat în ani de zile în planul politicii externe, inclusiv prin eforturile Preşedintelui Klaus Iohannis, a fost distrus de PSD. Să nu uităm cum Viorica Dăncilă a promis mutări de ambasade, deşi nu avea nicio atribuţie în acest sens, cum a nominalizat două persoane cu grave probleme de integritate pentru funcţia de comisar european, deşi ar fi trebuit să ştie că acestea vor fi respinse. Să nu uităm că liderii PSD nu mai sunt primiţi în aproape nicio cancelarie parteneră, iar România, sub conducerea lor, a obţinut eticheta de ţară coruptă, de ţară eşuată, de ţară pe care nu poţi conta.În plan economic, deficitul bugetar de 22 miliarde de lei acumulat în primele 8 luni din acest an reprezintă unul dintre cadourile otrăvite pe care le lasă guvernarea PSD următorului guvern”, a mai spus Dănuț Bica.
Deficitul comercial care a explodat la peste 10 miliarde de euro până la finalul lunii august constituie o problemă urgentă pentru care viitorul guvern trebuie să găsească soluţii.

Bilanțul dezastrului numit PSD în ultimii 7,5 ani

„Scoaterea sutelor de primării din colapsul financiar în care le-a aruncat echipa Dragnea-Vâlcov-Teodorovici-Dăncilă reprezintă o altă mare provocare pentru viitorul guvern. Recredibilizarea justiţiei, întărirea siguranţei cetăţenilor sau eliminarea privilegiilor pe bani publici sunt alte priorităţi la care viitorul cabinet PNL va trebui să găsească în cel mai scurt timp cele mai bune soluţii. Rezolvarea transportului pentru elevi, organizarea examenului de rezidenţiat, asigurarea manualelor şcolare, modernizarea şcolilor fără toalete şi multe altele se găsesc în lista lungă a problemelor moştenite de la guvernanţii PSD.Românii trebuie să ştie că PSD a lăsat visteria ţării goală şi, pe deasupra, a mai lăsat şi împrumuturi de peste 125 miliarde de lei, făcute în ultimii şapte ani”,  a declarat deputatul.
Potrivit lui, românii trebuie să ştie că PSD ne-a adus în situaţia în care riscăm să pierdem peste 6 miliarde de euro din fondurile europene nerambursabile, pentru care nici măcar proiecte nu au transmis la Bruxelles.
„Vreme de şapte ani şi jumătate, PSD a risipit tot ceea ce se acumulase cu greu înainte. Mai grav este faptul că multe măsuri toxice vor continua să producă efecte negative şi în anii următori, fie ca urmare a prevederilor Ordonanţei 114, fie ca urmare a altor măsuri legislative, pe care va trebui să le eliminăm.Viorica Dăncilă a plecat, însă efectele proastei ei guvernări rămân, iar Guvernul PNL care v-a fi instalat în perioada imediat următoare va trebui să repare tot dezastrul pe care l-a lăsat în urmă. Misiunea acestuia va fi una extrem de dificilă, însă PNL a dovedit că este cel mai responsabil partid politic din România acceptând să-şi asume guvernarea într-un context politic şi economic extrem de dificil, cu unicul scop de a oferi ţării noastre şansa de a se îndrepta spre starea de normalitate mult aşteptată”, spune liberalul. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate