marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiMircea Diaconu: Jocul politic decide premierul, nu președintele

Mircea Diaconu: Jocul politic decide premierul, nu președintele

Nu preşedintele României este cel care decide premierul, ci jocul politic, este de părere candidatul independent la alegerile prezidenţiale Mircea Diaconu.

Potrivit lui Diaconu, primul-ministru este decis de jocul politic, iar şeful statului este cel care dă greutate prin jurământul de credinţă depus în faţa sa.

„Premierul nu îl decide preşedintele României. Îl decide jocul politic şi mai ales votul cetăţenilor. De acolo decurge un prim-ministru şi e vorba de o asumare a unui partid care a câştigat alegerile. El desemnează, el numeşte, el mizează pe unul dintre dânşii. Acela este semnalat preşedintelui, care e obligat, apropo de ce se întâmplă astăzi, să detecteze o posibilă majoritate cu bună credinţă şi, abia după ce există majoritatea asta cu bună-credinţă şi solidă, ea spune cine trebuie să fie prim-ministru, el îl desemnează, ei fac guvernul, guvernul şi programul de guvernare”, a afirmat Diaconu.

Independentul susținut de ALDE și Pro România este de părere că desemnarea primului ministrul este ca  o căsătorie la care ofiţerul de stare civilă nu alege unul dintre soţi, ci doar consfinţeşte decizia acestora.

„Nu preşedintele face numirea asta. El îi dă greutate, prin actul final, jurământul şi aşa mai departe. Exact ca la căsătorie. Nu ofiţerul stării civile îţi alege nevasta. Ţi-o alegi tu singur şi vii la el, iar el cu autoritatea lui zice: Poftim! Sunteţi de azi înainte soţ şi soţie”, a mai adăugat candidatul Mircea Diaconu

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate