joi, martie 28, 2024
AcasăAgenda ZileiJustițieCearta între PSD și PNL pe legea carantinării și izolării lasă românii...

Cearta între PSD și PNL pe legea carantinării și izolării lasă românii expuși infectării

Cearta între PSD și PNL pe legea carantinării și izolării lasă românii expuși infectării, pentru că cele două partide se zbat să adune cât mai mult capital politic

Potrivit lui Guvernului, proiectul de lege privind carantina şi izolarea, adoptat de Guvern în şedinţa din 6 iulie, a fost avizat favorabil de către Ministerul Justiţiei, cu observaţii preluate în textul proiectului.

„Având în vedere afirmaţiile false făcute în spaţiul public de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, preşedinte interimar al PSD, referitoare la presupusa absenţă a avizului Ministerului Justiţiei asupra proiectului de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, facem următoarele precizări: proiectul de lege adoptat de Guvern în şedinţa din 6 iulie a.c. a fost avizat favorabil de către Ministerul Justiţiei, observaţiile formulate fiind preluate în textul proiectului de act normativ. Proiectul de lege a fost înaintat în aceeaşi zi Camerei Deputaţilor, în procedură de urgenţă, ca primă cameră sesizată, fiind adoptat în plen în data de 9 iulie a.c. fără a fi invocate aspectele menţionate astăzi de Marcel Ciolacu”, se arată în informarea Guvernului.

Pentru o corectă informare a opiniei publice, precum şi pentru a demonta pretextele folosite de lideri ai PSD pentru a tergiversa adoptarea unei legi esenţiale şi urgente în combaterea răspândirii virusului, Executivul a pus la dispoziţia presei şi avizul emis de Ministerul Justiţiei.

PSD spune altceva

Potrivit lui Robert Cazanciuc, ministerul Justiţiei a depus un punct de vedere azi la Comisia juridică a Senatului privind proiectul de lege referitor la carantinare şi izolare.

„Aşa cum aşteptam, este un material destul de gros care face o analiză şi a deciziilor CCR şi ne arată câteva riscuri referitoare la texte aflate în dezbatere. Cred că va trebui să luăm fiecare punct în parte din ceea ce a prezentat Ministerul Justiţiei pentru a vedea dacă textul acesta corespunde deciziilor CCR, corespunde exigenţelor CEDO şi reuşeşte să aşeze într-o formulă rezonabilă ceea ce am vorbit de fiecare dată şi anume măsurile graduale de luat în caz de situaţii care impun un risc epidemiologic sau biologic. O să mă uit cu atenţie pe el, dar, la prima vedere, este un material destul de riguros. E clar că este nevoie aici şi de un punct de vedere pe procedură şi din partea CSM-ului”, a spus social-democratul.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate