marți, mai 24, 2022
AcasăAgenda ZileiCioloș: Dăncilă a scăpat de Andronescu pentru că-i era oponent în PSD

Cioloș: Dăncilă a scăpat de Andronescu pentru că-i era oponent în PSD

Premierul Viorica Dăncilă ar fi demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţie deoarece aceasta este un oponent politic al său în interiorul PSD, crede preşedintele Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS), Dacian Cioloş. 

„Doamna Dăncilă, e problema dumneavoastră cum vreţi să scăpaţi de oponenţii politici din interiorul partidului dumneavoastră. Doamna Andronescu avea motive să fie demisă dacă aţi fi analizat cu adevărat cum funcţionează Ministerul Educaţiei şi cât de relevante au fost deciziile dumneaei pornind de la agonia în care se află acest domeniu fundamental pentru viitorul societăţii. Dacă chiar v-ar interesa durerea oamenilor în urma acestui caz de la Caracal şi, mai ales, durerea celor pe care-i ţineţi în sărăcie prin politici clientelare prin care PSD îşi favorizează baronii, aţi fi început în primul rând o reformă în propriul partid, înainte de a veni să ne daţi lecţii de moralitate”, a scris Cioloş pe Facebook. 

Potrivit lui, vechea clasă politică a avut de-a lungul anilor obiectivul să obţină şi să conserve privilegii pentru politicieni şi acoliţii lor, iar în acest context este nevoie de o resetare a statului. 

„Statul român a fost o victimă a acestui model, iar o mare parte dintre cetăţenii români şi-au pierdut speranţa, îndepărtându-se de politică, alţii alegând să plece cu totul din ţară. Un exponent al PSD ar fi putut fi un factor de schimbare dacă ar fi realizat cu adevărat nevoia de reformă interioară în partid şi dreptul românilor de a avea politicieni competenţi şi cinstiţi. Din păcate pentru noi toţi, aţi pierdut această oportunitate. Va trebui să ne clădim propriul viitor fără să mai credem în promisiuni din partea celor care ar fi putut să facă lucrurile mai bine, dar nu au făcut-o. Statul român are nevoie de resetare, iar aceasta nu se va putea face decât printr-o colaborare strânsă şi bazată pe încredere între cei care se angajează în politică şi competenţele din societate care pot fi mobilizate, oamenii care au acumulat experienţă şi vor să o împărtăşească în folosul general direct sau prin intermediul organizaţiilor profesionale. Ceea ce am făcut în 2016 cu GovIT Hub este un exemplu despre cum putem lucra împreună pentru a creşte încrederea în autorităţile publice şi calitatea serviciilor lor”, a mai scris Dacian Cioloş. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate