vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiSchema de impozitare a pensiilor speciale, gata luni

Schema de impozitare a pensiilor speciale, gata luni

Schema de impozitare a pensiilor speciale va fi finalizată de Guvern luni, a declarat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi. Diminuarea pensiilor speciale va fi asumată prin rectificarea bugetară de săptămâna viitoare. 

„Vis-a-vis de pensiile de serviciu, eu am să le zic aşa cum scrie la lege, sunt câteva scheme care până luni vor fi decise, de impozitare sau de taxare. Sunt chestiuni discutate şi vor fi asumate prin rectificarea bugetară. Este vorba în primul rând de separarea pensiilor pe contributivitate, acele pensii care se plătesc din bugetul asigurărilor de stat faţă de celelalte indemnizaţii sau pensii de serviciu care se plătesc din bugetul de stat. Acele pensii care se plătesc din bugetul de stat vor fi acele pensii care, conform pragurilor valorice apărute deja în presă, se vor taxa suplimentar”, a declarat Marius Budăi. 

Legat de sporul sporul de 15% acordat bugetarilor pentru condiţii grele şi vătămătoare de muncă, Marius Budăi a dat asigurări că acesta nu va dispărea. 

„Nu sunt absolut niciun fel de tăieri. Au fost nişte discuţii pe un anumit spor pe care nu îl primeşte toată administraţia publică. Trebuie separate cumva lucrurile, pentru că administraţia locală îşi stabileşte singură aceste sporuri şi salariile. Ieri chiar am fost la doamna prim-ministru şi am discutat cu dumneaei şi în jumătate de oră chiar a postat pe Facebook că nu este cazul ca prin rectificarea bugetară să se reducă acest spor”, a mai adăugat ministrul Muncii. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate