marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiCristian Ghinea a fost ales vicepreşedinte al REGI

Cristian Ghinea a fost ales vicepreşedinte al REGI

Cristian Ghinea, copreşedinte al delegaţiei Alianţei 2020 USR – PLUS în Parlamentul European, a fost ales vicepreşedinte al Comisiei pentru Dezvoltare Regională (REGI) din PE. 

„Fondurile europene reprezintă şansa reală de a dezvolta România. Ne batem aici pentru fonduri europene mai multe, mai bine folosite. Să urmărim mai atent impactul real, până în ultimul cătun, nu doar să plimbăm hârtii prin birocraţie. Voi lucra în Comisia REGI la cele mai importante regulamente ale fondurilor europene pentru următorii şapte ani. Apoi trebuie să pregătim în România o guvernare capabilă să modernizeze, să europenizeze România”, a declarat Cristian Ghinea. 

Alianţei USR-PLUS 2020, Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Cioloş, a precizat încă din timpul campaniei electorale că îşi doreşte o poziţie importantă în această comisie, „din care poate ajuta la negocierile din viitorul exerciţiu bugetar al UE, astfel încât ţara noastră să beneficieze de mai mulţi bani nerambursabili pentru dezvoltare”.

Ghinea, vicepreşedinte al Comisiei pentru Dezvoltare Regională (REGI)

Am fost ales astăzi vicepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare Regională (REGI) din Parlamentul European. Sunt mândru și onorat totodată. Este comisia cheie pentru politica de coeziune, pentru ceea ce numim generic în România fondurile europene. Fondurile europene reprezintă șansa reală de a schimba România. Când eram ministru al Fondurilor Europene am întrebat public: arată România ca o țară care a absorbit 43 miliarde de euro din 2007 încoace? Am afirmat că România, ca societate, a ratat șansa de a folosi fondurile europene pentru o modernizare structurală – sunt proiecte reușite ici și colo, multe proiecte ratate, multă birocrație, un sistem mamut și ineficient al statului de tocat fondurile europene. Dar răspunsul la întrebarea mea e NU. Nu arată.Am fost atunci criticat. Dar am spus adevărul. Avem nevoie de o schimbare”, a scris Ghinea pe pagina sa de Facebook.

Va lucra în comisia REGI la cele mai importante regulamente ale fondurilor europene pentru următorii șapte ani. „Apoi trebuie să pregătim în România o guvernare capabilă să modernizeze, să europenizeze România”, a conchis Cristian Ghinea.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate