vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiCSM discută azi revocarea din funcție a lui Lucian Onea

CSM discută azi revocarea din funcție a lui Lucian Onea

Secţia pentru procurori a CSM discută, azi, cererea DNA cu privire la revocarea din funcţia de procuror a fostului şef al DNA Ploieşti Lucian Onea. 

Acesta este cercetat pentru mai multe infracţiuni într-un dosar aflat la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. Astfel că, în rumcă cu câteva zile, procurorul șef al DNA, Călin Nistor, a cerut CSM avizul de revocare din funcţie a procurorului Lucian Onea. 

Noul șef al DNA a mai solicitat încetarea activităţii în cadrul DNA Ploieşti a procurorilor Giluela Deaconu, Alfred Virgiliu Savu şi Elena Cerasela Răileanu. 

Lucian Onea este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă, constituirea unui grup infracţional organizat, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals, divulgarea informaţiilor secrete de stat, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu l-au determinat prin constrângere pe fostul deputat Vlad Cosma, ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia, Andreea Cosma, să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”, potrivit Parchetului General.

Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la DNA Ploieşti. Conform datelor Parchetului General,  deşi ştia că probele sunt ticluite în mod mincinos de Vlad Cosma, Lucian Onea a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracţiunea de corupere a alegătorilor, prezentând instanţei, drept probe, documentele ticluite. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate