luni, noiembrie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiDăncilă vrea o remaniere guvernamentală „de vară”

Dăncilă vrea o remaniere guvernamentală „de vară”

O remaniere guvernamentală va avea loc în această vară şi ar putea fi urmată de o restructurare a Executivului în toamnă, a anunțat premierul Viorica Dăncilă. 

„Remanierea va avea loc în vara aceasta, am început evaluările pe fiecare minister în parte. Sunt 27 de ministere, deci nu pot să vin cu totul odată, dar pe măsură ce voi face evaluările, voi veni în Comitetul Executiv, voi discuta cu colegii, astfel încât acolo unde măsurile cuprinse în programul de guvernare nu sunt îndeplinite sau acolo unde credem că putem îmbunătăţi lucrurile, voi veni cu o propunere de remaniere. Nu-mi cereţi să vă spun ministerele pentru că nu o să fac acest lucru decât după discuţia pe care o să o am în Comitetul Executiv Naţional, dar remaniere voi face”, a afirmat Dăncilă la DC News

Potrivit ei, se ia în calcul o analiză şi pentru restructurare, în toamnă, dar această analiză trebuie făcută cu foarte multă atenţie.

„Nu vorbim despre o restructurare doar pentru că vrem restructurare, trebuie să punem în balanţă lucrurile bune, lucrurile mai puţin bune în urma restructurării, ce obţinem din această restructurare şi, pe urmă, să venim în faţa Parlamentului cu acest lucru. Nu consider că trebuie să facem o restructurare pentru a înlocui persoane. Facem o restructurare pentru a uni ministere, pentru a veni cu o altă configuraţie a Guvernului. Deci, în august vom vorbi şi despre acest aspect. Dar eu cred că acum, unde cred că este nevoie să avem o remaniere, o vom face. Eu sper ca până în 3 august, atunci când intrăm în Congres, o parte din remaniere să o facem”, a afirmat Dăncilă. 

Premierul a mai menționat că nu este exclus să facă o remaniere în două etape, pentru că sunt multe ministere.

„Nu pot să aştept până termin evaluarea pe toate ministerele. Voi face prima dată o evaluare pe jumătate din ministere şi voi veni cu o primă propunere şi vedem pe cealaltă jumătate dacă este nevoie să mai schimbăm ceva”, a precizat ea. Restructurarea nu poate fi făcută decât în Parlament şi se va discuta pe acest subiect la toamnă când Legislativul se întoarce din vacanţă. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate