luni, iunie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiSe pregătește „debarcarea” Vioricăi Dăncilă de la șefia PSD

Se pregătește „debarcarea” Vioricăi Dăncilă de la șefia PSD

În PSD deja se pregătește „debarcarea” Vioricăi Dăncilă de la șefia partidului pe motiv că a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Klaus Iohannis, la unul dintre cele mai rușinoase scoruri înregistrate vreodată de social-democrați. 

Cu toate acestea, premierul demis spune că va fi făcută o analiză a rezultatului obţinut în turul doi al alegerilor prezidenţiale în cadrul Comitetului Executiv Naţional al partidului. 

„De mâine încolo intrăm în viaţa normală. O să organizăm un Comitet Executiv Naţional săptămâna aceasta, vom analiza rezultatele pe fiecare judeţ în parte, vom face o analiză foarte bine argumentată şi pe urmă vom lua decizii împreună în Comitetul Executiv Naţional”, a declarat Viorica Dăncilă la România Tv.

Aceasta amintește social-democraților că ea a preluat un partid la 22%, care pe urmă a scăzut la 17% după alegerile europarlamentare şi totuşi am intrat în turul doi.

„Nu ne dădea nimeni această şansă. Având în vedere de la nivelul la care am pornit şi unde am adus partidul, eu consider că am făcut tot ceea ce a fost posibil pentru partid. În altă ordine de idei, cred că atunci când facem o analiză a voturilor, a rezultatelor, trebuie să plecăm de la organizaţiile judeţene, pentru că trebuie să pornim de jos în sus. Nu pot să spun: „Eu trebuie să plec, dar o organizaţie care a luat 15% nu are nicio vină’. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat în fiecare organizaţie în parte. Eu ştiu că mulţi vor să plec eu, dar de data aceasta nu am să fac acest lucru, pentru că eu consider că partidul este mai important şi consolidarea noastră pentru alegerile locale şi parlamentare mult mai importantă decât lupta politică din interiorul partidului”, a susţinut Dăncilă.

„Debarcarea” Vioricăi Dăncilă, apărată de Firea

În apărarea lui Dăncilă sare și primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, care spune că PSD nu are nevoie de o nouă conducere, ci de o nouă viziune.

„Ne-am fi dorit un scor mai bun, un scor mai mare, dar le mulţumim tuturor românilor care au votat, în general, care au votat cu PSD, peste 3 milioane de români şi vom face o analiză să vedem ce s-a greşit, cum s-a greşit, cum putem îndrepta şi cum reface legătura, atât cu electoratul nostru de bază, cât şi cu ceilalţi români care ne-au votat în anii trecuţi şi acum nu ne-au mai votat”, a spus Gabriela Firea.

Klaus Iohannis a fost ales președintele României învingând-o pe Viorica Dăncilă.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate