sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAgenda ZileiLudovic Orban de gândește la alegeri anticipate

Ludovic Orban de gândește la alegeri anticipate

Premierul Ludovi Orban se gândește deja la alegeri anticipate pentru parlamentare având în vedere scorul zdrobitor pe care l-a obținut Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale, dacă ar fi să ne luăm după datele provizorii. 

Liberalii vor încerca să menţină majoritatea creată la moţiunea de cenzură şi la învestirea Guvernului său, arătând că vor exista discuţii cu privire la oportunitatea organizării alegerilor anticipate.

„Domnul preşedinte s-a referit la o majoritate stabilă, coerentă, care să permită un sprijin puternic în Parlament pentru o guvernare care să facă reformele de care are nevoie România. Noi am arătat în condiţii extrem de dificile că am obţinut o majoritate parlamentară şi pentru îndepărtarea de la putere a PSD şi pentru învestirea Guvernului. Vom încerca şi în actualul Parlament să menţinem această majoritate care s-a manifestat la cele două voturi, dar ne vom pregăti cu toată seriozitatea pentru alegerile parlamentare când vor fi ele – fie anticipate, fie la termen”, a declarat Ludovic Orban după anunțul că Iohannis va ieși câștigător. 

Majoritatea va fi consolidată prin dialog, respectarea înţelegerilor şi prin înaintarea unor proiecte legislative care să îi convingă şi pe parteneri.

„Sper să nu se treacă într-o fază de politicianism în care fiecare să dea declaraţii numai în funcţie de nişte interese electorale sau politice de moment şi am credinţa, cel puţin din partea noastră aşa va fi, că partenerii noştri vor susţine toate lucrurile pe care le-am stabilit în comun. Noi vom încerca să convingem şi alţi parlamentari în afara parlamentarilor din formaţiunile politice partenere să fie alături de noi, fără, în schimb, a oferi altceva în afară de şansa de a vota lucruri bune pentru România”, a spus liderul liberalilor.

Potrivit lui, vor exista discuţii pe proiectul de lege depus în Parlament privind alegerile în două tururi pentru primari, cât şi pe marginea variantei alegerilor anticipate.

De reținut este faptul că ideea alegerilor anticpate a fost prima oară cerută de către cei din USR când au crezut că vor ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, mizând pe faptul că vor înregistra același succes ca la alegerile europarlamentare. Din păcate pentru USR, Dan Barna a ieșit pe locul 3 la o diferență de aproape 10 procente de locul doi ocupat de Viorica Dăncilă.  

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate