marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiFirea vrea diminuarea bugetului Primăriei București cu 608 milioane lei

Firea vrea diminuarea bugetului Primăriei București cu 608 milioane lei

Firea vrea diminuarea bugetului Primăriei București cu 608 milioane lei, dar acesta este doar unul dintre cele 88 de proiecte de hotărâre pe care consilierii municipali le vor discuta azi.

Conform proiectului de rectificare bugetară, reducerea cea mai semnificativă apare la capitolul Energie termică, subvenţiile pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif urmând să fie diminuate cu 300 de milioane de lei, de la un total de 800 de milioane. 

De asemenea, bugetele a 19 companii municipale, totalizând peste un miliard de lei, vor fi din nou supuse dezbaterii. Dintre cele 19 companii, cele mai importante bugete sunt prevăzute la: Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje (343,6 milioane lei), Compania Municipală Consolidări (214,7 milioane lei) şi Compania Managementul Traficului (100,9 milioane lei). 

Firea vrea să mai înființeze patru companii municipale:

  • Compania Municipală Consolidări SA,
  • Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti SA,
  • Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA,
  • Compania Municipală Parking Bucureşti SA

Ultima companie va avea delegată gestiunea serviciului public privind parcajele aparţinând domeniului public şi privat al Municipiului Bucureşti. Un alt proiect vizează tarifele de exploatare a parcajelor publice de utilitate generală din municipiul Bucureşti, precum şi zonificarea de aplicare a acestora. „Noul proiect de hotărâre stabileşte proceduri mai eficiente de administrare a parcajelor publice de utilitate generală, cu moduri de încasare a tarifelor de exploatare ce acoperă toate necesităţile utilizatorilor”, prevede expunerea de motive a proiectului. 

Diminuarea bugetului Primăriei București, plus alte surprize 

Consilierii generali vor decide şi referitor la un proiect privind majorarea capitalului social al Societăţii de Transport Bucureşti prin aportul în natură al unui teren de circa 34.700 mp, unde se află Depoul Victoria, şi relocarea activităţii Depoului Victoria pe amplasamentul actualului Depou Titan. 

Aceștia vor dezbate un proiect de hotărâre privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionare neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate