sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăAgenda ZileiGabriel Oprea și-a luat o mare țeapă de la PSD

Gabriel Oprea și-a luat o mare țeapă de la PSD

Gabriel Oprea și-a luat o mare țeapă de la PSD pentru că a fost, declarativ, vicepreşedinte al Partidului Social Democrat pentru o noapte cam cum a fost și Mircea Geoană președinte de țară pentru o noapte. Acesta a susținut cu toate sindicatele partenere PSD la alegerile prezidențiale în schimbul unui loc la șefia Partidului Social Democrat. 

Numai că protocolul pe care acesta l-a semnat cu Viorica Dăncilă nu mai este valabil, din moment ce Viorica Dăncilă nu mai este președinte de partid. Așa că, „pe tura” lui Marcel Ciolacu, Gabriel Oprea nu are ce căuta în partid, după ce duminică seara s-a afișat printre liderii formațiunii. 

„Domnul Gabi Oprea nu este membru PSD şi nu va fi, cel puţin cât o să fiu eu interimar. Nu a fost membru al partidului. (…) Nu a fost nici vicepreşedinte”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Pe de altă parte, ca să nu pară că tocmai i-a dat țeapă lui Gabriel Oprea, Viorica Dăncilă a precizat că acesta a fost vicepreşedinte al Comitetului Executiv, dar fără drept de vot.

„Tot ce a fost protocol semnat a fost până la turul doi. Tot ce a fost semnat de mine nu mai are valabilitate, nu mai sunt preşedintele partidului. Alte decizii le vor lua cei din comitetul de conducere. Nu s-a înscris nimeni în partid. Am avut mai multe protocoale de colaborare cu sindicatele. În aceste protocoale, liderul sindicatului respectiv devenea vicepreşedinte în CEx, dar fără drept de vot. Deci, acesta a fost protocolul care l-am luat, modelul avut de partid de mai mult timp. Acum încetează totul şi sindicatele, bineînţeles, vor coopera cu noul preşedinte”, a spus ea.

Gabriel Oprea, o mare țeapă de la PSD 

Cu o zi mai devreme, Gabriel Oprea spunea că el a venit să ajute partidul la greu, nu a venit la ciolan.  

„Se discută în aceste zile despre revenirea mea în PSD și de aceea simt nevoia să amintesc opiniei publice câteva elemente care țin de parcursul meu politic. Am intrat în PSD în anul 2004, am fost președintele organizației de Ilfov, pe care am dus-o dintre cele din urmă, între cele fruntașe, în rândul organizațiilor partidului, că performanță politică. Am fost vicepreședinte și am coordonat departamentul de apărare, am fost ales deputat și numit ministru al administrației, apoi al afacerilor interne, din partea PSD. În 2009 am plecat din partid, dar nu din dorința proprie, ci pentru că am avut o viziune diferită față de conducerea de la acea vreme în privința numirii șefului DIPI, în primul meu mandat la ministerul de interne. Eu l-am numit în acea funcție pe Virgil Ardelean, pentru că l-am considerat un profesionist capabil să conducă structura, iar președintele partidului a avut un alt punct de vedere. Mi s-a retras, pentru acest motiv, sprijinul politic și am demisionat din toate funcțiile. 

Acesta se mai laudă că a creat de la zero un partid de centru-stânga, UNPR, a rămas în aceeași curte cu PSD, a susținut în Parlament și a format ulterior un guvern performant alături de Partidul Social Democrat și nu a trădat niciodată.

 

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate