miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiGabriela Firea, dată în judecată de un viceprimar pentru calomnie

Gabriela Firea, dată în judecată de un viceprimar pentru calomnie

Viceprimarul Capitalei Tomniţa Florescu (ALDE) o acţionează în judecată pentru calomnie pe Gabriela Firea, după ce primarul general a acuzat-o că ar fi încercat să îl impună ca proiectant al spitalului metropolitan pe arhitectul Cristian Tănăsescu.

„Am avut „onoarea” să fiu ţinta unui atac al dumneavoastră care nu vă face cinste. M-aţi acuzat că aş fi încercat să îl impun ca proiectant al noului spital metropolitan pe arhitectul Tănăsescu, care ar fi cerut un preţ de 10 milioane de euro pe proiect şi un milion pentru el. Cu alte cuvinte, m-aţi acuzat de trafic de influenţă. Este o acuzaţie gravă, de natură să implice organele de cercetare penală anticorupţie. Dacă ar fi adevărată, obligaţia dumneavoastră ar fi să le sesizaţi. Altfel, aţi deveni complice sau tăinuitor. Cum însă ştim amândouă că această acuzaţie este o fabulaţie, nu îmi fac nicio problemă în acest sens. Mă văd nevoită să vă răspund printr-un act concret: vă acţionez în judecată pentru calomnie”, a declarat viceprimarul, într-o scrisoare deschisă.

Onoarea, apărată de Firea cu o judecată pentru calomnie

Aceasta spune că își apără onoarea şi probitatea morală şi profesională, susţinute de cei 53 de ani de carieră în arhitectură, şi de cei 42 de ani de activitate didactică universitară, cât pentru a preveni asemenea comportamente din partea unor actori politici care, cuprinşi de febra electoralistă, uită că sunt slujbaşi ai cetăţenilor, şi nu stăpânii lor.

„Fiindcă, aceasta este situaţia, doamna primar: în virtutea calităţilor noastre, şi eu, şi dumneavoastră suntem angajatele bucureştenilor. Numai că, spre deosebire de mine, dumneavoastră aţi uitat acest lucru şi aţi deprins nesănătoasa tendinţă de a vă comporta precum o stăpână. De aceea, ca om ai cărui ani de muncă sunt egali cu anii număraţi de dumneavoastră de la naştere, îmi permit să vă dau câteva sfaturi: nu-i desconsideraţi pe ceilalţi, preţuiţi-i pe cei care muncesc şi care gândesc, încadraţi-vă în limitele adevărului şi ale decenţei. Credeţi-mă, oamenii preţuiesc aceste lucruri mai mult decât becurile colorate ţipător şi spectacolele electorale, fie ele organizate în piaţă, ori în şedinţele Consiliului General al Municipiului Bucureşti”, a mai afirmat Domnița Florescu. 

Aceasta spune că i-ar plăcea să creadă că Firea își dorește, într-adevăr, ca Bucureştiul să nu mai fie un oraş murdar, plin de reclame şi sufocat de maşini.

„Din păcate, nu mai pot crede acest lucru. Am văzut, ieri, două proiecte cu un pronunţat iz electoralist, care, în forma pe care ne-o prezentaţi, nu pot fi realizate niciodată. V-am cerut să ne prezentaţi documentaţia completă a proiectului privind spitalul metropolitan, iar dumneavoastră aţi replicat acuzându-mă de fapte penale”, a conchis viceprimarul.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate