sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAgenda ZileiRomânia riscă să intre într-o zonă de instabilitate bugetară dramatică

România riscă să intre într-o zonă de instabilitate bugetară dramatică

În urma reglementărilor adoptate de PSD, România riscă să intre într-o zonă de instabilitate bugetară dramatică, a declarat preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna.

„Și la buget sunt discuţii şi nu vreau să presupunem un vot în alb, în orice fel de condiţii. Ar fi o premieră, nu s-a mai întâmplat. E o discuţie dacă se poate constituţional sau nu. O să vedem în zilele următoare ce se întâmplă. Dar perspectiva aceea în care construim un buget care scoate România din deficitul de 3% semnificativ şi ne aruncă într-o inflaţie de 7-8 ani, din care se risipesc toate economiile cetăţenilor, nu este din punctul nostru de vedere o guvernare responsabilă. Nu spun că se va întâmpla aşa, dar avertizez că e un risc foarte mare ca pe bombele lăsate de PSD în legislaţie să intrăm într-o zonă de instabilitate bugetară dramatică pentru viitorul României. Nu pe un an-doi, ci pe următorii patru ani şi opt ani, în care intenţionăm să facem reformele importante ale României, după alegeri”, a afirmat liderul USR la Realitatea Plus.

Instabilitate bugetară dramatică pentru România

USR vrea să vadă dacă există perspective ca din investiţiile previzionate să se poată genera o creştere pentru compensarea deficitului.

„Până acum am văzut doar declaraţii. Cifre şi variante de buget nu am văzut dinspre Ministerul Finanţelor şi nici dinspre premierul Orban. Am văzut o proiecţie de deficit. Vrem să vedem o proiecţie a bugetului pe acest an şi perspective pe mai departe, pentru a vedea cum sunt integrate actualele reglementări, inclusiv cele de pensii, astfel încât să nu pornim într-o cascadă a inflaţiei pe care să nu o mai putem opri. Pentru că acesta e riscul major”, a menţionat Barna.

Potrivit lui, deşi a existat o declaraţie publică potrivit căreia le-ar fi fost transmis proiectul de buget, reprezentanţii USR nu l-au primit deocamdată şi că poate acesta e undeva, în trafic.

„Încă nu a ajuns la noi, probabil e pe drum. În momentul în care va ajunge la noi ne vom exprima foarte clar punctul de vedere. Sau cu aceste servicii de curierat pe bicicletă şi poate ajunge un pic mai greu. Nu e o ironie, dar în momentul în care apar la televizor declaraţii că au avut loc consultări şi că li s-a transmis bugetul colegilor de la USR… Mă rog, poate e undeva în trafic”, a spus Barna.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate