luni, iunie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiIohannis vrea număr mai mare de parlamentari pentru diaspora și alegeri anticipate

Iohannis vrea număr mai mare de parlamentari pentru diaspora și alegeri anticipate

Președintele ales, Klaus Iohannis vrea număr mai mare de parlamentari pentru diaspora dar și alegeri anticipate, în schimb nu poate spune despre cele din urmă când ar fi propice să aibă loc. 

„Am avut cu ocazia acestor alegeri prezidenţiale surprize dintre cele mai plăcute în ceea ce priveşte votul în diaspora. La primul tur s-a atins un record, record care a ţinut două săptămâni. În turul doi s-a atins un nou record. Şi, cum avem deja, practic, un milion de votanţi în diaspora, eu îmi doresc ca ei să fie mult mai bine reprezentaţi în Parlament. Şi voi avea discuţii cu liderii politici, cu partidele pentru a creşte numărul parlamentarilor care reprezintă diaspora, care, iată, a devenit foarte activă şi acest lucru ne bucură”, a declarat preşedintele, la Palatul Cotroceni. 

Mai mult, șeful statului consideră că alegerile anticipate sunt o soluţie bună, dar este prea devreme să se exprime asupra unui termen în acest sens.

„Alegerile anticipate sunt o soluţie bună şi ar fi de dorit să se ajungă la alegerile anticipate. Însă, acum, este încă prea devreme ca să ne exprimăm asupra unui termen. Au loc reaşezări şi în partidele politice, trebuie să avem un pic de răbdare până când lucrurile se reaşază. Voi relua discuţiile mele cu liderii politici şi, la final, voi concluziona în ce măsură se pot realiza sau se pot realiza repede alegerile anticipate”, a afirmat Iohannis.

Potrivit lui, actualul Guvern are nevoie de o majoritate pentru a trece legi importante şi a adăugat că, după alegerile parlamentare, se aşteaptă la o cu totul altă majoritate, formată din forţele cu adevărat democratice.

„Acum, dacă vorbim de majoritate parlamentară, sigur că actualul Guvern are nevoie de o majoritate pentru a trece legi importante, cum ar fi legea bugetului, legea asigurărilor sociale şi alte lucruri. Însă această majoritate, care a făcut posibilă moţiunea de cenzură şi învestirea Guvernului Orban, este o majoritate destul de fragilă. Ceea ce înţeleg eu printr-o largă majoritate, este ce îmi doresc după alegerile parlamentare, când am speranţe mari într-o cu totul şi cu totul altă majoritate, formată din forţele cu adevărat democratice şi care atunci vor duce România pe o cu totul şi cu totul altă orbită şi, politic vorbind, şi din punctul de vedere al investiţiilor, al sistemelor publice, toate lucrurile pe care le-am promis românilor în campania electorală şi intenţionez să mă ţin de aceste promisiuni”, a declarat Klaus Iohannis.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate