marți, decembrie 6, 2022
AcasăAgenda ZileiIohannis: Lipsa de competenţe a PSD și deciziile proaste au îngropat România

Iohannis: Lipsa de competenţe a PSD și deciziile proaste au îngropat România

Lipsa de competenţe a PSD și deciziile proaste au îngropat România bulversând întreaga societate, este de părere președintele țării, Klaus Iohannis. 

„S-a terminat şi ultimul capitol din cartea neagră a guvernării PSD, care ştiu că a fost un adevărat test de anduranţă pentru dumneavoastră. Lipsa de competenţe, deciziile proaste şi managementul public haotic, marca PSD, au bulversat întreaga societate. Ne aflăm acum în situaţia în care noul guvern trebuie să găsească soluţii pentru a face România bine. Oamenii de afaceri încep să devină optimişti faţă de perspectivele economiei noastre”, a declarat Klaus Iohannis. 

Potrivit lui, grija autorităților trebuie să se îndrepte acum spre măsurile necesare pentru a avea un cadru instituţional stabil, simplu şi echitabil, fără decizii arbitrare, piedici injuste sau exces de birocraţie, aşa cum, din păcate, s-a văzut în guvernările din ultimii ani.

În România există peste 615.000 de IMM-uri, care angajează mai mult de jumătate din forţa de muncă, punctând că susţinerea acestui segment este o prioritate asupra căreia autorităţile publice trebuie să îşi concentreze mai bine atenţia.

„Suntem încă departe de celelalte state membre ale Uniunii Europene şi mult sub potenţialul de dezvoltare. La nivel european, România se situează pe ultimul loc, cu numai 2,2 IMM-uri la suta de locuitori, adică mai puţin de jumătatea mediei Uniunii Europene”, a mai spus șeful statului. 

Mai mult, acesta afirmă că digitalizarea administraţiei şi centrarea acesteia în jurul contribuabilului trebuie să demareze de îndată.

„Este evident că economia românească are nevoie de investiţii şi de investitori. Până acum, din bugetul alocat de Uniunea Europeană prin actualul cadru financiar 2014 – 2020, ţara noastră a primit aproape 10 miliarde de euro, adică ceva peste 30%. Este puţin în comparaţie cu potenţialul economiei, dar şi în comparaţie cu nevoile populaţiei. Mă aştept ca premierul şi noii miniştri să ia măsurile necesare pentru ca în România să vină noi investitori şi să creştem semnificativ rata de absorbţie a fondurilor europene. Totodată, am încredere că dumneavoastră, reprezentanţii IMM-urilor, puteţi genera proiecte viabile pentru a utiliza eficient aceste fonduri”, a spus Iohannis.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate