sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiTermenul de intrare în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii, prorogat

Termenul de intrare în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii, prorogat

Termenul de intrare în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii va fi prorogat, cel mai probabil, a declarat premierul Ludovic Orban. 

„Poziţia preşedintelui este firească. A spus că intenţia domniei sale este acea de a promulga legea. Noi suntem puşi într-o situaţie în care şi dacă am vrea nu am putea majora alocaţiile. Cel mai probabil, soluţia pe care vom merge este de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat, iar aici ştiţi foarte bine că nu se poate face lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, care nu se poate face decât după data de 1 iulie”, a susţinut Orban, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Acesta a discutat cu şeful statului despre dublarea alocaţiilor pentru copii.

„Sensul discuţiilor pe care le-am avut cu preşedintele converge spre această soluţie”, a spus Orban. Despre o eventuală renunţare la tichetele de vacanţă ca variantă pentru dublarea alocaţiilor, prim-ministrul a precizat că bugetul este construit aşa cum este scris în Legea bugetului de stat.

„Până la rectificarea bugetară, atât timp cât la alocaţii pentru copii este prevăzută o sumă de bani, noi nu putem să luăm bani din altă parte şi să-i ducem spre alocaţii de copii, cu atât mai puţin de la voucherele de vacanţă”, a explicat el.

Ludovic Orban a afirmat că nu are nimeni nici cea mai mică intenţie să umble la voucherele de vacanţă.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate