miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiPonta votează dezamăgit, Cioloș speră la un președinte mai dinamic

Ponta votează dezamăgit, Cioloș speră la un președinte mai dinamic

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, se declară dezamăgit de oferta din acest an şi de modul în care s-au prezentat candidaţii și şi-a exercitat dreptul de vot în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

„Mi-am făcut datoria să fiu prezent la vot. Trebuie cât mai mulţi să facă acelaşi lucru, să fie prezenţi. În acelaşi timp, ca mulţi alţii, sunt destul de dezamăgit de oferta din acest an şi de modul în care s-au prezentat candidaţii, dar e mai puţin important. Poate că, data viitoare, în 2024 să fie mai bine”, a declarat Victor Ponta, după ce a votat.

Potrivit lui Ponta, cu siguranţă sunt mai puţini oameni decât în 2014.

„Ca şi mine, probabil mulţi s-au întrebat până în ultima secundă dacă să vină sau nu. Eu cred că e bine să participăm, chiar dacă nu suntem mulţumiţi de niciunul dintre candidaţi. În 2024 să avem o ofertă mai bună din care să putem să alegem. Şi e foarte bine că oamenilor, chiar dacă sunt plecaţi din ţară, le pasă de cine va fi preşedinte. Important este că, de obicei, cine se alege cinci ani nu mai este interesat de diaspora. Din 5 în 5 ani se apucă toată lumea să iubească diaspora, 4 ani şi 11 luni nu e nimeni interesat. Poate de data aceasta se întâmplă altfel”, a mai declarat liderul Pro România.

Dacă Ponta votează dezamăgit, Cioloș speră la un președinte mai dinamic

Pe de altă parte, liderul PLUS, Dacian Cioloş, se aşteaptă ca viitorul preşedinte să aibă un mandat mai dinamic decât primul, iar forţele politice care doresc modernizarea României trebuie să se unească într-un proiect pe termen lung în interesul ţării.

„Mă aştept, în primul rând, să fie un mandat mai dinamic decât a fost primul, să adune forţele politice care vor modernizarea României şi (…) imediat după aceste alegeri prezidenţiale să începem să pregătim acest proiect. Nu cred că trebuie să mai aşteptăm încă un an de zile ca să avem o majoritate parlamentară care să lucreze clar pe un proiect pe termen lung în interesul României. Nu e prima dată când vin în Teleorman şi o să vin tot mai des pentru că e o parte a României de care ar trebui să ne pese din ce în ce mai mult şi pe care am lăsat-o de-o parte pentru că, din păcate, s-a dezvoltat cultura asta populară a fiefurilor politice în care te duci şi-n care nu te duci şi cred că trebuie să depăşim lucrul acesta. Suntem cu toţii cetăţeni români şi trebuie să ne pese unii de alţii”, a declarat Dacian Cioloş.

Potrivit lui, cei care vor conduce România în următorul mandat, şi preşedinte, şi Guvern, şi parlamentari, ar trebui să se uite cu mai mare atenţie la ceea ce se întâmplă în Teleorman pentru că i se pare important să nu mai facem doar drumuri care să umple conturile unor firme de partid. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate