luni, mai 27, 2024
AcasăAgenda ZileiPSD-iștii se simt șantajați că trebuie să treacă legea carantinei și izolării

PSD-iștii se simt șantajați că trebuie să treacă legea carantinei și izolării

PSD-iștii se simt șantajați  de către președintele Klaus Iohannis că trebuie să treacă legea carantinei și izolării, astfel că, președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a ieșit la atac.

Acesta spune că Iohannis dă vina în mod inadmisibil pe Parlament cu privire la legea carantinării şi izolării, adăugând că PSD nu tergiversează nimic, ci vrea un act normativ bun în această materie.

„Am văzut un pic mai devreme o declaraţie a preşedintelui României în care, în mod inadmisibil, dă vina pe Parlament pentru prostiile Guvernului său. Este cu totul inacceptabil ca preşedintele Iohannis să pună pe seama Parlamentului numărul de cazuri pozitive din ultimele zile. Nu acceptăm să ne dea lecţii, nu acceptăm şantajul. Preşedintele Iohannis vine acum să apere inepţiile din proiectul Guvernului. Apără lipsirea de libertate abuzivă din proiectul Guvernului, apără confiscarea abuzivă a bunurilor pe motiv de pandemie, aşa cum a propus Guvernul său, apără munca forţată la care vor fi supuşi medicii prin proiectul Guvernului. Nu vom accepta acest lucru. Pandemia nu poate fi invocată pentru a omorî democraţia”, a susţinut Cazanciuc.

Potrivit lui Cazanciuc, este nevoie de o lege a carantinei, dar acest act normativ trebuie să conţină garanţii că restrângerea drepturilor cetăţenilor nu se face în mod abuziv, după bunul plac al Guvernului Orban sau al oricărui Guvern va veni la un moment dat la putere.

„PSD nu tergiversează nimic. Când domnul Iohannis era în weekend, vă reamintesc că Parlamentul lucra până la 4,00 dimineaţa. Parlamentarii PSD au fost aici pentru a repara prostiile Guvernului Orban. PSD vrea să facă o lege nu doar pentru autorităţi, ci mai ales pentru cetăţeni. E nevoie de pârghii pentru ca autorităţile să poată preveni pandemia, dar trebuie ca această lege să aibă garanţii pentru apărarea cetăţenilor împotriva abuzurilor unei puteri discreţionare”, a spus Robert Cazanciuc.

Întâiul PSD-ist se simte șantajat 

De asemenea, și Marcel Ciolacu este de prăere că preşedintele Klaus Iohannis susţine încălcarea drepturilor şi libertăţilor românilor şi şantajează Parlamentul dorind să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii.

„Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia! Preşedintele Iohannis susţine încălcarea drepturilor drepturilor şi libertăţilor românilor dorită de Guvernul PNL şi şantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii. E doar vina Guvernului Orban că a încălcat drepturi şi libertăţi prin ordin de ministru. Aşa a ajuns să provoace o criză în care pacienţii infectaţi să plece din spitale. Este revoltător şi cinic să arunci în spatele Parlamentului tâmpeniile Cabinetului Orban!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

PSD tergiversează legea carantinării și a izolării

PSD tergiversează legea carantinării şi izolării şi a făcut apel la parlamentari să finalizeze discuţiile pe acest act normativ, a declarat președintele Klaus IOhannis, astăzi.

„Sunt siderat de felul în care PSD a reacţionat şi reacţionează în Parlament acum când este în discuţie o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave şi carantinarea persoanelor. PSD tergiversează această discuţie. Avem nevoie urgentă de această lege, așa că fac apel la parlamentari pentru a finaliza discuțiile. Altfel, veţi fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau poate a sute de români”, a spus şeful statului.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate