sâmbătă, octombrie 8, 2022
AcasăAgenda ZileiRăzvan Cuc, audiat într-un dosar cu legături către Dragnea

Răzvan Cuc, audiat într-un dosar cu legături către Dragnea

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a fost audiat ieri ca martor la DNA într-un dosar privind angajarea fictivăla Compania Aeroporturi București a Cristinei Elena Neamțu, potrivit G4Media.ro.

Aceasta este fostă consilieră a lui Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltării. Cristina Elena Neamțu a fost angajată la Aeroporturi București din octombrie 2015 și a stat în perioada de probă până în ianuarie 2016, după care a fost angajată definitiv. Minnistrul a refuzat să spună în ce dosar a fost audiat.

Conform jurnaliștilor G4Media.ro, dosarul a fost constituit la DNA în urma denunțului depus de Sorinel Ciobanu, directorul de la acel moment al Companiei de Aeroporturi.

În perioada în care, Neamțu a fost angajată la Aeroporturi București, Răzvan Cuc a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor (acționarul majoritar al Companiei Aeroporturi București) în octombrie 2015 și a stat în funcție până în mai 2016.

Cristina Elena Neamţu a fost angajată în două rânduri la Compania Națională Aeroporturi București, de unde a încasat în total aproximativ 43.000 de lei pentru circa 1400 de ore pontate ca lucrate, adică aproximativ 9 luni, dar de fiecare dată a stat în clădirea companiei mai puțin de o oră, potrivit unui raport. În document se acuză angajații Companiei Aeroporturi că au falsificat documentele de prezență, fapte care, potrivit documentului, „pot întruni elementele constitutive ale unei infractiuni”.

Bogdan Cosmin Ștefan, secretar de stat la ministerul Transporturilor și fost șef al corpului de control al ministrului Felix Stroe, este cel care a întocmit raportul și care a propus să fie sesizat inclusiv DNA.

Cristina Neamţu lucra în 2018 la secretariatul general al PSD, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Pe Neamţu o găsim din 2013 până în 2015 la Ministerul Dezvoltării, în funcția de consilier al ministrului Dragnea. I-a stat alături practic pe toată durata mandatului (21 decembrie 2012 – 17 decembrie 2014)

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate