duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiPuteți cumpăra, de azi, titluri de stat cu dobânzi foarte atractive

Puteți cumpăra, de azi, titluri de stat cu dobânzi foarte atractive

Românii pot subscrie, de azi, pentru patru noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, a anunţat Ministerul Finanţelor Publice (MFP). 

Titlurile au scadenţe la:

  • 1 an – 3,5% dobândă anuală,
  • 2 ani – 4% dobândă anuală,
  • 3 ani – 4,5% dobândă anuală,
  • 5 ani – 5% dobândă anuală. 

„Alternativa de economisire a Ministerului Finanţelor Publice se bucură de un interes crescut al românilor, astfel că, până în prezent, peste 20 de mii de români au investit în titluri de stat mai mult de 1,2 miliarde de lei”, precizează ministerul de Finanțe.

Titlurile de stat pot fi cumpărate în perioada 2 – 22 aprilie 2019 de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului, în perioada 2 – 19 aprilie 2019 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română pentru mediul urban, iar în perioada 2 – 18 aprilie 2019 din mediul rural, tot de la oficiile operatorului poştal. 

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, fără plafon maxim individual de subscriere. 

Titlurile de stat care sunt lansate în data de 2 aprilie 2019 sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. 

„Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate”, precizează MFP. 

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile şi se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitate. 

Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe parcursul anului 2019, iar în fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni. Maturităţile vor fi stabilite în funcţie de interesul manifestat de investitori. 

Aceasta este încă o dovadă că statul are nevoie disperată de bani, mai ales după ce s-a împrumutat din surse externe cu circa 3 miliarde de euro. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate