marți, octombrie 3, 2023
AcasăAgenda ZileiSituația numărului de cazuri de COVID-19 din București devine alarmantă

Situația numărului de cazuri de COVID-19 din București devine alarmantă

Situația numărului de cazuri de COVID-19 din București devine alarmantă și va trebui analizată, este de părere premierul interimar Nicolae Ciucă.

„Deşi avem o cifră constantă a cazurilor de pozitivare, totuşi, din discuţia şi analiza pe care le-am avut legate de acest subiect, avem o creştere de până la 35 de localităţi carantinate şi, de asemenea, avem o situaţie pe care, de asemenea, va trebui să o discutăm şi să o analizăm legată de creşterea numărului de pozitivări la nivelul Capitalei”, a afirmat el.

La nivelul Capitalei, din data 6 decembrie până joi, a fost înregistrat un număr de 9.070 de cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus.

„Asta va însemna că o să avem o presiune mai mare pe sectorul medical în zona Bucureştiului şi în zonele probabil limitrofe şi poate că va fi nevoie să continuăm să transferăm pacienţi şi în alte părţi care au presiunea mai mică. Cu domnul ministru Tătaru am stabilit că vom avea o şedinţă cu managerii spitalelor din Bucureşti, cu şefii secţiilor ATI şi şefii UPU ca să discutăm această situaţie, pe care probabil că o să începem să o vedem cândva în cursul săptămânii viitoare, având în vedere cifra asta de cazuri”, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Acesta a arătat că incidenţa nu este singurul factor luat în calcul atunci când se iau decizii, precum cea a carantinării.

„DSP, bineînţeles, urmăreşte împreună cu prefectura şi situaţia la Bucureşti, pentru că incidenţa nu este singurul factor care este luat în decizii. De exemplu, măsura carantinării. Există o listă de factori care este emisă de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi ei verifică aceşti factori în fiecare zi în baza incidenţei care există la acest moment în Bucureşti”, a precizat Arafat.

La nivelul Prefecturii Bucureşti s-a discutat despre intensificarea controalelor şi a măsurilor de implementare a restricţiilor existente la acest moment.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate