miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiStarea românului infectat cu coronavirus este stabilă

Starea românului infectat cu coronavirus este stabilă

Starea românului de pe nava de croazieră din Japonia, infectat cu coronavirus, este stabilă și bună, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache. În aceeaşi stare se află şi ceilalţi români de pe navă.

Cât despre măsurile pe care autoritățile române le-au luat pentru a se proteja de coronavirus acestea au fost actualizate.

„Am refăcut stocurile, tot ce înseamnă biocide, materiale de protecţie deoarece stocurile, cel puţin ale Ministerului Sănătăţii, erau aproape zero. De asemenea, am introdus şi am legalizat noţiunea de carantină. Toţi cei care intră în momentul de faţă în România din zona afectată intră în carantină. Am identificat centre la nivel naţional în care aceste persoane care călătoresc din această zonă sunt puse în carantină”, a declarat Victor Costache, la Realitatea Plus.

În prezent, în Bucureşti se află două persoane în carantină. Ministrul a subliniat, însă, că nu este vorba de pacienţi infectaţi, ci de persoane fără probleme de sănătate care vin din zone de risc.

„Ce se întâmplă cu ceilalţi care vin din alte zone? Sunt în izolare voluntară al domiciliu şi sunt în legătură cu cei de la DSP. În momentul de faţă avem undeva în jur de 340 de astfel de persoane care au venit din zone mai puţin afectate şi sunt în izolare la domiciliu”, a mai declarat ministrul Sănătății. 

Cu toate acestea, capacitatea de diagnostic a coronavirusului la nivel naţional, Victor Costache a afirmat că există peste 1.500 de teste cu ajutorul cărora se poate pune un diagnostic în 3-4 ore. 

Zilele trecute, un român a fost diagnosticat cu infecție de coronavirus, acesta aflându-se la bordul unui vas de croazieră acostat într-un port japonez. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate