marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiVictor Ponta le dă cu alianța „peste bot” Gabrielei Firea și lui...

Victor Ponta le dă cu alianța „peste bot” Gabrielei Firea și lui Marcel Ciolacu

Victor Ponta le dă cu alianța „peste bot” Gabrielei Firea și lui Marcel Ciolacu, după ce aceștia au vorbit la Convenția anuală a Pro România despre o alianță între PSD și Pro România. Mai mult, când a fost întrebat dacă ia în considerare o posibilă alianță între cele două partide, acesta a spus că nu a vorbit nimeni, concret, de vreo alianță. 

„Eu sunt la Pro România şi numai la Pro România o să fiu, şi mă bazez doar pe Pro România. Dacă m-aş baza pe altcineva ar însemna să fac de fiecare dată aceeaşi greşeală. Mai departe vă rog să vă bazaţi doar pe dumneavoastră în bătălia electorală care urmează, doar pe dumneavoastră. Suntem Pro România, ne batem pentru candidaţii Pro România”, a declarat Victor Ponta.

Ponta se consideră cel mai vocal și pe tema sănătății afirmând că tot ceea ce face PNL este greșit. Numai că nimeni nu a uitat că pe vremea când acesta era premier au avut loc dramaticele incidente de la Colectiv, în care au murit zeci de tineri, mulți dintre aceștia în spitale pentru că nu au fost tratați corespunzător. 

„După cum vedeţi, cred că sunt cel mai vocal pe zona de sănătate la ceea ce face PNL greşit. La fel, avem în manifestul de azi nişte idei şi proiecte legate de fiscalitate, legate de administraţie pe care. Dacă vrea să le sprijine şi PSD, după ce îşi rezolvă problemele interne, ar fi foarte bine”, a adăugat Ponta.

Acesta a lansat Manifestul Pro România 2020-2024, care propune o serie de măsuri prioritare care să ajute la dezvoltarea României. Documentul propune schimbarea sistemului fiscal prin trecerea la o impozitare diferenţiată, progresivă, a salariilor şi pensiilor mari, precum şi uniformizarea cotei la alimente cu cea de la serviciile de turism, respectiv TVA 5%.

Planurile mari ale lui Ponta nu se opresc aici, el dorind o reforma administrativă – reducerea numărului de judeţe de la 41 la 15, reducerea numărului de unităţi administrativ teritoriale de la 3.300 la maxim 1.500 şi a numărului de parlamentari la maximum 300 – 200 deputaţi şi 100 senatori.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate