vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiViorica Dăncilă dă vina pe Klaus Iohannis pentru propria-i prostie

Viorica Dăncilă dă vina pe Klaus Iohannis pentru propria-i prostie

Viorica Dăncilă dă vina pe Klaus Iohannis pentru propria-i prostie, după ce a gafat iremediabil la conferința de presă când s-a referit la cei din diasporă cu apelativul „aștia”. 

„Am văzut acest mesaj, precum și alte reacții venite în urma declarațiilor de aseară. Înțeleg perfect indignarea pe care o poate genera o asemenea exprimare, DACĂ ACEASTA MI-AR APARȚINE. Din păcate, declarația a fost scoasă din contextul în care a fost făcută (o enumerare mai amplă de categorii socio-profesionale, membri sau simpatizanți ai unui partid sau ai altuia, cetățeni români din țară sau din diaspora – toate supuse, în timp, unei încercări de împărțire și dezbinare din partea actualului președinte, la care face adesea referire folosind astfel de termeni)”.

Potrivit ei apelativul “ăștia” a fost folosit anterior de președintele Iohannis în declarațiile publice, făcând referire la “pesediști” (declarația aici, începând cu min. 4:07.

„Din păcate, pesediști sau liberali, românii din diaspora nu au fost o preocupare sau o audiență de interes pentru actualul președinte, cărora nu le-a dedicat nicio vizită în afara granițelor, nicio acțiune concretă și niciun proiect. Acesta este aspectul pe care l-am sancționat în declarația de aseară, lipsa de respect (exprimată inclusiv prin astfel de apelative) față de anumite categorii de români, care nu beneficiază de interesul și atenția domnului Iohannis decât în campaniePe mine nu m-ați auzit vreodată folosind acest cuvânt, despre oricine aș fi vorbit. Este verificabil. NU îl am în vocabular și NU mă reprezintă, indiferent de context sau de adresant”, a mai scris Dăncilă pe pagina ei de Facebook.

Aceasta spune că respectă românii plecați în afara granițelor și acest lucru s-a văzut prin proiectele derulate de Guvernul pe care l-am condus, dar și de măsurile luate pentru facilitarea votului de anul acesta.

„Regret (și descurajez în egală măsură) orice scoatere din context a acestei declarații, care nu face altceva decât să distorsioneze realitatea. Am speranța că lămuririle și înregistrarea de mai sus sunt edificatoare. Asigur toți românii (din interiorul și din afara granițelor) de respectul, aprecierea și interesul meu de a le fi alături și a munci pentru toți, pentru un trai mai bun al fiecăruia, aici, la noi acasă”, a mai spus fostul premier demis al României.

O scrisoare deschisă către Viorica Dăncilă după o prostie colosală 

Un elev a scris o scrisoare deschisă către Viorica Dăncilă în care îi aduce aminte cât de importantă este diaspora pentru România, mai ales că românii de peste hotare sunt parte din familiile de acasă. 

„Scrisoare deschisă adresată Vioricăi Dăncilă!

Măi doamna ππ, ,,ăștia din diaspora” nu au plecat de bine ce le-a fost. ,,Ăștia” au fost nevoiți să plece din cauza voastră, a politicienilor care și-au bătut joc de România!

,,Ăștia” ți-au adus în buget miliarde de euro, femeie. Fără ,,ăștia” erai pierdută cu tot guvernul pe care l-ai condus execrabil aproape doi ani de zile!

Mulți dintre ,,ăștia” sunt medici, ITiști, cercetători și profesori, oameni la nivelul cărora nu vei ajunge niciodată! ,,Ăștia” nu s-au bătut cu pumnul în piept pentru că au studii superioare, cum ai făcut dumneata, fără să știi să calculezi aria cercului.

,,Ăștia” au fost bătuți pe 10 august 2018 cu tot cu copii când ai fost premier, doar pentru că și-au dorit o Românie mai bună!

Viorico, sper să ajungă și la tine rândurile astea, ca să vezi ce prostie ai făcut când i-ai înjosit pe românii din diaspora!

,,Ăștia” nu te vor uita!

Semnat, un elev!” 

Părerea lui „Nicu” Bădălău despre diaspora

În cazul în care vă făceați vreo părere de bine despre cei din PSD și părerea lor despre diaspora, nu uitați ce cânta Nicolae Bădălau anul trecut la o nunță la care era invitat. Dar dacă ați uitat, iată clipul mai jos (Ne cerem scuze pentru conținutul explicit!):

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate