luni, noiembrie 28, 2022
AcasăAdministrație publicăAcuze grave! Dragnea și Teodorovici favorizează banca lui Vladimir Putin pe bani...

Acuze grave! Dragnea și Teodorovici favorizează banca lui Vladimir Putin pe bani grei

Dragnea și Teodorovici favorizează banca lui Vladimir Putin pe bani grei, mai ales că liderul PSD i-a vândut și trădat pe români, sunt acuzele pe care senatorul liberal, Florin Cîțu le aduce reprezentanților partidului de guvernământ. 

Totul pornește de la OUG 114, care suprataxează băncile din România, în schimb, una singură scapă de toate aceste taxe și are strânse legături cu liderul Rusiei, Vladimir Putin. 

„Din primul moment v-am spus că OUG 114 are rolul de a distruge companiile private care activează în România și de a favoriza „investitorii” ruși. Până acum am arătat că rușii au beneficiat de pe urmă suprataxarii introduse de legea off-shore în combinație cu suprataxele din OUG 114 din sectorul energie”, spune Florin Cîțu, pe pagina lui de Facebook.

Astăzi, dovada că guvernul României a dat o ordonanță pentru a distruge sistemul financiar autohton și a-i permite lui Putin să cumpere tot prin Banca Internațională de Investiții, banca țărilor socialiste cu sediul la Moscova (BII).

„V-am avertizat în ianuarie și februarie că Rusia cumpără datoria publică. Uitați-vă ce face Rusia acum în Venezuela! A trimis armata să-și apere “investiția”. TOATE băncile care activează în România trebuie să plătească taxa pe active impusă de OUG 114. Chiar și atunci când împrumută statul român. Toate băncile care activează în România sunt reglemenate de BNR și plătesc taxe și impozite în România!!!”, mai spune senatorul liberal.

Cum se strânge lațul rusesc în jurul gâtului României 

Potrivit lui Cîțu, Banca Internațională de Investiții este singură banca foarte activă în România, în competiție cu restul băncilor, și NU PLĂTEȘTE TAXE și NICI NU ESTE REGLEMENTATĂ DE BNR.

„Banca rusească în a cărei conducere a intrat Eugen Teodorovici, la o zi după întâlnirea pe care a avut-o cu președintele BII, și la care întrunire a participat în Cuba după escală la Moscova. Dragnea, Vâlcov, Tăriceanu, Teodorovici SUPRATAXEAZA capitalul românesc și pe cel care vine din Vest în timp ce FAVORIZEAZĂ banii care vin de la Moscova. Asta în timp ce UE și SUA, partenerii noștri strategici, impun sancțiuni instituțiilor și persoanelor care au legătură cu finanțele de la Moscova. În acest moment 170 de persoane au interdicții pentru legături cu lumea financiară apropiată de Putin. Dar nu și cei care fac “business” prin BII în România. De ce? Ce primesc la schimb PSD-ALDE pentru aceste favoruri?”, mai acuză senatorul.

Acesta spune că, Dragnea și Tăriceanu le ordona „hamsterilor” să facă anchete comuniste în Parlamentul României și să distrugă încrederea în sistemul financiar bancar românesc. Situație de care beneficiază doar această banca rusească, Banca Internațională de Investiții.

OUG 114, atac la 29 de bănci din România

„Atenție! OUG 114 înseamnă pierderi pentru 29(!!!) de bănci care activează în România. 6 bănci de importantă sistemică vor avea piederi și au nevoie de capitalizare. O singură banca de importantă sistemică în faliment și toată economia se prăbușește. În sistemul bancar lucrează peste 55.000 de oameni iar OUG 114 face că o mare parte din aceste locuri de muncă să dispară”, mai spune Cîțu.

Pe scurt, sistemul financiar bancar din România este distrus cu efecte negative pe termen lung pentru toată economie. DAR, așa cum au premeditat Dragnea și gașca lui, o singură banca rămâne în picioare și poate să “finanțeze” pentru că nu plătește nici taxe și nici nu este reglementată de BNR- banca lui Putin, Banca Internațională de Investiții. 

Dragnea și Teodorovici favorizează banca lui Vladimiri Putin Acuze grave! Dragnea și Teodorovici favorizează banca lui Vladimir Putin pe bani grei

„Este clar acum, nu? OUG 114 are rolul de a distruge sistemul financiar pentru a face loc băncii lui Putin. Banca care și înainte de ordonanță era favorizată pentru că nu plătea nicio taxa și nici nu era reglementată de BNR. Și nimeni de la PSD-ALDE nu s-a scandalizat și nu a cerut anchetă. Când restul băncilor sunt pe pierdere și caută disperate bani să se capitalizeze, BII devine singură banca pentru FSDI. De aceea a întârziat FSDI. Trebuia să fie aprobat OUG 114 întâi și sistemul bancar românesc distrus”, acuză senatorul. 

Capii PSD au mințit 

„Dragnea, Valcov, Teodorovici au mințit. Nu au avut niciodată intetia să reducă ratele românilor la credite. Nici nu aveau cum prin această ordonanță ticăloasă.  Toate acestea se întâmplă în România, țară membră UE și NATO. Țară în care există scutul antirachetă de la Deveselu și baza militară de la Kogălniceanu. Nu este nicio coincidență din punctul meu de vedere că această banca este cea mai activă în România, după Rusia. În curând vor deține proiectele de infrastructură din jurul Deveselu și Kogălniceanu. Partenerii noștri știu asta? Acest grup infracțional care conduce România, i-a vândut și trădat pe români. Retorică lor împotriva sectorului privat, a multinaționalelor, a sistemului bancar avea un singur scop – favorizarea băncilor și companiilor rusești”, acuză Cîțu.

Potrivit lui, Teodorovici anunță peste tot că există acord pe nouă varianta a OUG 114. „Minte. Iar această varianta este și mai toxică pentru că implicit înseamnă naționalizarea sistemului financiar bancar”, a declarat senatorul.

Ce se ascunde în spatele Băncii de Investiții Internaționale

Banca Internațională de Investiții este o bancă înființată pe vremea comuniștilor pentru zona economică controlată de URSS. După 1990, Polonia și Ungaria s-au retras. România nu. Iar banca, evident, rămăsese fără activitate.

Potrivit publicației Financial Intelligence, Vladimir Putin a resuscitat această bancă în 2012. Relațiile sale personale cu Viktor Orban au făcut ca Ungaria să revină ca acționar al acestei bănci în 2015.

„Mai mult, Ungaria a devenit cel mai mare acționar al acestei bănci. Alți acționari, Cuba (vă aduceți aminte de escala lui Teodorovici la Moscova în drum spre Cuba), Republica Socialistă Vietnam, Mongolia etc. Întrebarea pentru noi este clară. De ce bagă România mai mulți bani într-un vehicul financiar care nu are legătură cau partenerii noștri strategici? Un vehicul care evident reprezintă interesele Rusiei în UE. Simplu. Pentru că așa vrea Dragnea. Majorarea de capital pe care a făcut-o România a fost precedată de vizitele dese ale ministrului de externe ungar la București. În acelaşi timp vă aduceți aminte de scandalul legii offshore. Dragnea a schimbat legea până a ieșit așa cum au vrut rușii”, spun cei de la Financial Intelligence.

 

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate