joi, septembrie 29, 2022
AcasăAdministrație publicăGuvernul, repetent la investiţii publice, dar premiant în şedinţe foto

Guvernul, repetent la investiţii publice, dar premiant în şedinţe foto

Guvernul este repetent la investiţii publice, dar apare premiant în şedinţe foto, pentru că la noi pare o „datină strămoșească” să tăiem panglici și să inițiem proiecte pe care nu le terminăm mai niciodată. 
O serie de investiţii publice demarate prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală să fie sistate, ca urmare a creşterii preţurilor, în special la materiile prime, atrage atenția deputatul liberal, Tudoriţa Lungu.

„PNDL-ul, acest plan triumfalist, al cărui principal scop a fost ţinerea sub papuc a primarilor PSD şi şantajarea celor din opoziţie, începe să devină nefuncţional, pentru că nu mai sunt bani. Pentru că efectele negative ale OUG 114 au început să se vadă, iar în primele trei luni România a pierdut miliarde de euro”, spune deputatul.
Potrivit ei, majoritatea contractelor care au fost deja semnate sunt nesustenabile şi inoperabile, întrucât antreprenorii refuză să se apuce de treabă, în condiţiile în care preţurile au crescut în medie cu aproximativ 25-30%, ori ei nu pot veni cu bani de acasă.
„Soluţia ar fi ca guvernul, principalul vinovat pentru aceste creşteri de preţuri, să suplimenteze sumele şi să acopere diferenţele. Din nefericire, se pare că presiunea va fi tot pe comunităţile locale, ceea ce înseamnă că alte investiţii publice locale vor fi afectate”, a explicat deputatul liberal.
Tudoriţa Lungu critică în termeni duri guvernul, pentru că acesta este interesat doar de şedinţe foto festiviste şi nu de identificarea de soluţii pentru ca investiţiile să fie şi realizate.
„Dacă peste ani, cineva ar avea curiozitatea să răsfoiască presa de astăzi, să privească fotografiile ori imaginile difuzate de televiziuni, ar putea exclama: România, un imens şantier! O ţară în care se semnează contracte, se fac vizite pe şantiere, se taie panglici! Privitorului nu i-ar fi greu să-i observe şi pe oamenii politici locali, îngrămădiţi în spatele şefului de la Bucureşti, atenţi să fie şi ei prinşi în cadru. Cel care ar cerceta viaţa economică şi politică de astăzi, ar trebui să privească dincolo de aceste imagini triumfaliste, pentru a-şi da seama de adevăr. În realitate, totul este imagine şi manipulare, marca PSD”, a mai declarat deputatul liberal. 
Aceasta consideră şi că efectele negative ale politicii economice ale actualui guvern se vor resimţi la plata pensiilor şi salariilor din sistemul public.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate